Stationsconcert met Imca Marina

Het Ot en Sien festival presenteert op zaterdagavond 20 mei 2017 een uniek fenomeen in de Nederlandse theatergeschiedenis!
Stationsconcert met Imca Marina

Treintheater: Bello en de ravenrit

webBello en de ravenrit speelt zich af in de eerste jaren na de tweede wereldoorlog en gaat over de nieuwe wereldorde, namelijk Oost en West. De bevrijders uit zowel het Westen als Oosten brengen balans in Europa op een heel turbulente wijze. Communisme en Kapitalisme staan centraal in een spannend verhaal waarin stoomtrein Bello een dubieuze rol speelt. Wat zoeken dubbelspionnen in Westfriesland? En wat vervoert Bello naar een onbekende bestemming? We nemen u mee in een reis door de tijd waarin juwelen, de bom en vrijheid de ingrediënten zijn van een spannend en meeslepend verhaal waarin humor, de tijdsgeest en ‘kippenvelmomenten’ u nog lang zullen herinneren aan deze prachtige ‘Bello avond”!

Diverse professionele partijen uit de theater- en televisiewereld hebben weer de handen ineengeslagen om, samen met producent Paul Metselaar en regisseur Lars van der Brugge, een indrukwekkend theaterstuk neer te zetten. Een unieke samenwerking tussen industrieel erfgoed en artiesten, waarin de jeugd de kans krijgt een centrale rol te vervullen.
In navolging op ‘Tante Trees uit Parijs drinkt haar thee met anijs’ (2015) en ‘Trees spreekt Canadees’ (2016), waarin Karin Bloemen, Hannes Knoin en Stephanie Kramer de hoofdrol vervulden, komt er een vervolg ‘Bello en de Ravenrit’. Artiesten als Karin Bloemen, Rik Felderhof, Stephanie Kramer, Jim Bakkum en Hannes Knoin speelden in de theaterstukken. Dit jaar gaat Imca Marina de hoofdrol vervullen, samen met Stephanie Kramer. De stoomtrein, een ledscherm en een honderdtal muzikanten en spelers vormen op het station van Twisk een openluchtspektakel.
Imca Marina heeft speciaal voor dit stuk een eigen inbreng gearrangeerd. Diverse nostalgische decorstukken leveren een bijzondere bijdrage aan dit theaterstuk, waarvan de opbrengst naar het ‘Stop Tetanus Project ‘van Unicef/Kiwanis zal gaan.

De avond wordt gepresenteerd door Hannes Knoin. Hij is de man die de hedendaagse dingen van de dag, afspiegelt tegen de nuchtere ‘West Friesche’ kijk op de zaak. Met zijn beeldende verhalen neemt hij de mensen mee naar lachwekkende situaties die we allemaal wel herkennen, maar nog nooit op deze manier hebben bekeken…..
Hannes timmert al ruim 25 jaar aan de cabaret-weg, en is in het dialectcircuit niet meer weg te denken. Van theater tot dinershow, en van een intermezzo tijdens een opening tot een jubilarisfeest, het is altijd lachen als Hannes is geweest!

Mede door ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en vele sponsoren uit het bedrijfsleven en ‘Westfriese’ maatschappelijke instellingen zoals: scholen, verenigingen en vrijwilligers, is de bezoeker in het prachtige dorp Twisk getuige van een unieke theaterbelevenis.

Wilt u kaarten bestellen? Klik hier!

Een uniek stationsconcert met Imca Marina, Stephanie Kramer en 55 toneelspelers. Dit alles onder muzikale begeleiding van het Noordhollands Jeugd

Fanfare Orkest en met een spetterende afsluiting!

ZATERDAG 20 MEI 2016
Aanvang 19.45 tot 23.00 uur
Locatie Station Twisk
Westeinde 3 Opperdoes
Parkeren volg route