Onze missie

_MG_1700Kinderen, muziek en het leren van een vak/ambacht staan samen centraal in Ot en Sien Festival Twisk in het weekend van 19, 20 en 21 mei 2017.

Stichting Laanhoeve Stichting, Museumstoomtram Hoorn/Medemblik en Kiwanisclub West-friesland hebben de handen ineen geslagen om een groot en educatief festival te organiseren.

Met een uitgebreid muziekconcours, het uitbeelden van eigentijdse ambachten, theater, straatmuziek gemaakt jongeren en een uniek concert van Karin Bloemen met het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest.

Kortom dit is een festival waarin de beleving van het nostalgische décor van het dorp Twisk de inspiratiebron vormt voor saamhorigheid, een vak leren en muziek maken.

Bello, de stoomtrein, rijdt als industrieel erfgoed tijdens het festival op en neer en brengt diverse jeugdgroepen en ouderen van Hoorn naar Twisk. Zo worden er een scoutinggroep, oudervereniging en diverse muzikanten door de museumstoomtram het stationsplein binnengereden.

maxresdefaultAandacht voor de jeugdopvang, het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest , diverse opleidingsinstituten en pleeggezin Berakha uit Twisk staan dit weekend centraal.

Tijdens de Meifair laten diverse ondernemers zien hoe je een toekomst kan opbouwen met specialisme en mooie producten.

De opbrengst van dit festival gaat Kiwanisclub Westfriesland voor kinderprojecten in de regio en naar Stichting Museumstoomtram Hoorn/Medemblik voor de restauratie van de oudste stoomlocomotief van Nederland.